Blöjbyte o sådant??

Vill ha lite tips o höra vad folk tycker .

 

När man byter blöja, smörjer man in rumpan o de varje gång då??? Vilken salva använder ni osådana fall? Eller smröjer ni bara in när dom är röda??? Vilken salva isåfall??

Och använder ni sådana färdiga våtservetter? Eller torra våtservetter som ni blöter upp själva i vatten?

 

 

Och när ni badar dom, häller ni olja direkt i vattnet då? Å sen inte smörjer in dom? Eller ingen olja i vattnet o sen smörjer ni in dom i olja eller något lotion??

 

Vill gärna ha lite tips o sådant om bebis skötsel. . . Så¨har ni några. skriv !!!


Kommentarer
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 33

Nu har jag ju inga barn än, men jobbar med småbarn på förskola och byter en väldans massa blöjor i veckan .. :P



Smörja in rumpan behöver man bara göra om den är röd, och röd brukar den bli om den inte är torr utan är fuktig längre stunder. Så när man byter blöja är det väldigt viktigt att torka torrt. Småbebisar brukar man lufta rumpan på om den blir röd, fast 1åringarna på förskolan är lite stora för det :)

Hemma har jag zinksalva för röda rumpor och det kan man använda, det har vi även på förskolan där jag jobbar.



Vi har köpt hem både våtservetter och frottehanddukar som vi klippt i mindre bitar = torra tvättlappar att blöta i vatten. Våtservettet är jättebra att ha "on the go" tror jag, och även ibland hemma också om man vill. Vi har en bit mellan skötbord och handfat tyvärr, men vi kommer nog försöka använda frottetvättlapparna när vi kan! Mer ekonomiskt och bättre för huden med vanligt vatten :) Är det svårt att tvätta rent kan man ha lite olja på tvättlappen också.



Till bad så har vi köpt barnolja som vi tänkt ha i vattnet, och så har vi även en bodylotion man kan smörja in kroppen med. Man kan ju smörja in dom med olja men jag tycker det blir så himla kladdigt! Har hellre olja i vattnet och sen då och då smörjer in kroppen med lotion, känns som att det går bättre in i hudet och inte kladdar lika mycket. Det är självklart en bodylotion för bebisar :)

2010-12-23 @ 21:01:20
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Miia mamma till My

Smörja rumpan behövs bara göras om den är röd, eller torr. Att lufta är bra o göra. BVC rekomenderar inoityl man kan även ha zinksalva och kombinera dom två.

Vi kör på våtservetter, hade varit billigare med tvättlappar o ha vatten i en skål. så det är ett tips. ha vårtservetter i skötväskan om man ska iväg, inte alltid man har tillgång till vatten.

Olja har vi i vattnet o sen tvättar vi med tvål för bebisar. Lotion har ja bara haft vid massage, my har inte varit särskilt torr av sig. Men ibörjan räcker det med bara olja i vattnet o sen ta en tvättlapp o tvätta av , dom svettas ju inte som vi vuxna, det blir mer när dom rör på sig o äter vanlig mat man kan börja med tvål. man kan ha tvål i början också såklart. Bvc säger också att man bara behöver bada dom 1 gång i veckan o sen kanske bara ta en våt tvättlapp o torka av om dom tex har spytt. i alla veck kan det ju bli lite typ gegga som luktar lite så bara torka av o torka torrt.



Du kan ju också fråga på mvc om brochyrer och samma på bvc sen. så får du alla svar. :)

Postat av: Jessica ♥ Gravid

SV: Ja nästa jul kommer bli så himla mysigt :)

Tack! God jul på er med och hoppas ni får en underbar julhelg!

2010-12-24 @ 00:09:02
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 33

God jul :)

2010-12-24 @ 20:59:53
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: CarroGunninge

När Nelia var nyfödd, så använde vi skumlappar som vi doppade i vatten. vi hade inte en kran i närheten så vi hade en skål med vatten på skötbordet i stället. Men efter ett tag så blev det jobbigt, så vi använder våtservetter nu :)Vi använder salva endast när hon är röd, och då tar vi idominsalva. När hon va mindre så använde vi puder också :P

När hon var nyfödd så hade vi baby olja i vattnet.

Och nu tar vi någon babytvål till kroppen och håret, och efter det så tar vi olja på kroppen :)

2010-12-26 @ 14:21:15
URL: http://carrogunninge.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0