Dopklänning

Denna dopklänningen har jag bestämt att Isac ska ha. Fast med ett mörk blått band :) . Så har skickat bilden till min moster nu :)

 

Fick även brev från skatteverket idag, nu finns isac med i folkbokförningen. . .

Andreas Isac Fridell :) Fan nu måste jag gifta mig , för o ha samma efternamn som min son ;) haha. Inget mig imot :P


Behöver tips

Ska börja planera Isacs dop. Och eftersom vi har släkt som kommer som inte bor i Vetlanda, så har vi tänkt bjuda på lite mat oxå. Och tårta. .

Det kommer att komma ungefär 50 personer. Och vill komma så billigt undan som möjligt. Så har ni tips på billig o god mat ???

 

Lokalen är gratis som vi får låna, så det kostar ju inget. Och dopklänning syr min moster och ger i dopgåva, så det kostar ju inget heller. Det ända som kommer kosta, är ju mat o fika.

 

Så snälla. tips några ?? :)


Söndag

Idag är vår pojk 3 veckor!! Tiden går så sjukt fort.. O han blir bara större o större. . .

Hur har ni andra gjort med typ o åka till folk och gå i affärer o så??

Jag har inte hälsat på någon ännu, och inte tagit in han i affärer. Är livrädd för att han ska bli sjuk. Alla som kommer hit måste tvätta händerna direkt när dom kommer osv . . Vet inte hur länge jag ska ha det såhär, men iaf till han är 2 månader, sen ska jag börja på torsdagsgruppen är det tänkt.. Men tror jag kommer vänta yttligare innan jag börjar på öppna förskolan, och ska försöka dröja så länge som möjligt innan jag tar med han in i butiker.. Men vill gå å handla kläder o så , men får shoppa via nätet så länge :) .

Min lillebror hade ju RS viruset när han va bebis, och det vill jag ju inte att Isac ska få, för de va verkligen hemskt. Så därför är jag nog extra nojjig kanske??

Hur har ni andra gjort??


Tisdag, 1 mars.

Då börjar mitt nya liv. Nu JÄVLAR ska jag gå ner. . Gick upp över 20 kg, slutade väga mig då. De va i v 36. Gick säkert upp mer. . .

Nu har jag 10 kg kvar till vikten jag hade innan. Men ska gåå ner 15. Det är mitt mål! Jag kommer klara detta.

Nu blir det bara massa promenader. Och sluta fika varje dag o sluta äta godis varje dag. Och börja med mer sundare mat. .  I höst blir det att börja på vattengympa och löpbandet igen!! Är sugen på något mer, någon som har något förslag på vad??

 

 


nästa förlossning

haha, sitter redan o tänker på nästa förlossning. Men är nog för jag är lite besviken på denna. Visst, den gick snabbt o bra o sådant. Men de va ju inte som jag tänkt mej. Jag ska va glad att det gick så bra. Jag vet. Men ändå.

Jag ville gå runt där med värkar länge , o ha mer ont . . Asså, vet att jag låter sjuk. Skulle säkert inte sitta o skriva detta om det hade varit så. Men jag hade verkligen planerat att det skulle va så mkt värre. .  Ångra att jag använde lustgasen nu, för jag inte va klar i huvudet hela tiden och kände allt . .

Nästa gång, om det skulle bli en lika lätt förlossning, ska jag inte använda lustgasen, för vill va mer klar i huvudet, och känna all smärta . .

Jag måste säga det. Det är verkligen en upplevelse att föda. Nu kommer det dröja några år innan vi ska ha ett till barn, men jag längtar redan som tjyven till nästa förlossning . . Det är så jäkla coolt när krystarbetet sätts igång.

Det jag tyckte gjorde ondast under förlossningen, var värkarna, när dom kändes i ryggen. Jag hade trott att det skulle göra ondast när ungen kom ut eller så.

 

Vad tyckte ni gjorde ondast? Hur var era förlossningar?

 

Ni kan läsa mer om min här.


blöjor?

vad använder ni alla för blöjor???

har testat pampers och huggies, båda va bra tycker jag :) Första dagen med libero idag, o tycker dom är svårare o sätta på. o sitter inte alls lika bra. aja, får se mer vad jag tycker om dom sen när detta paket är slut.


Bo

Det är så svårt att bestämma sig vart vi ska bo. Vill bo här i Vetlanda till Isac är ett år iallafall. Så jag har min mamma o familj i närheten. Sen har vi pratat om att flytta, antagligen till Andreas hemstad, Borås. Eller där jag har bott under mina tonår, Västervik. Eller så blir det här i Vetlanda. Men ingen av oss känner sig direkt hemma här, vi har inte några vänner här eller något så. Det vi har här, är min familj. Och det gör ont att kanske flytta ifrån dom, för jag har fått så mycket bättre kontakt med dom sen jag blev gravid. Men samtidigt kan dom ju bara komma och hälsa på oss, och vi dom . . Men blir ändå inte riktigt samma sak . . .

Men just nu har vi hittat ett hus att hyra utanför Borås . Som jag är sugen på! Det är ledigt nu om 3 månader . . Vi kanske inte får sådant bra tillfälle igen?? Åååå. Blir galen :( . Vill ju bo i hus . . Och detta är inte så stort heller, det ser mysigt ut. :) . . Men då är ju isac bara 4 månader typ, och inte 1 år som vi först tänkt. Fast har ju Andreas mamma där uppe om det skulle va något, men inte samma sak, Det är ju inte min mamma.

 

Förvirrad.


pyamas mys


Bvc

varit på bvc o mätt lilla prinsem :) och vägt.

Han väger nu 4520 gram o är 55cm lång :) fick även något mer mot hans mage, ska ge 1 ml på morgonen. Och så visade hon kolikmassage. Hoppas det blir bättre! Ska ge det en vecka, blir det inte bra så blir det träff med läkaren.

Vi bytte även ersättning till NAN.

Eftersom jag är känslig mot mycket och var ännu känsligare när jag va liten, med mycket allergier och mjölkproblem så håller vi lite extra koll . . Jag hoppas verkligen han blir ett friskt barn, o slipper ärva all min allergi och slipper få ha ont i öronen som jag med led av. .

 

Nu strax kommer isacs morfar och gammel farmor :)


semper

sempers magdroppar ska jag nu köpa till lilleman. Ni som prövat det, hur har det hjälpt??

:(

min pojk e väldigt grinig idag . Och jag blir så arg på mig själv, för jag inte kan göra han nöjd o belåten. Vet inte vad han vill, det gör ont i mitt hjärta att jag inte kan trösta han :( . Han äter, har ren blöja, bajsar , rapar o fiser. Han får närhet och uppmärksamhet hela tiden. Ändå är han inte nöjd :(

 

Bilden är ifrån igår.


Lördag

Idag har min faster, Isac gammelfaster (?) varit på besök .

 

 

Efter det gick vi o la oss 2 timmar. Man är trött nu för tiden :P Imorgon är min pojk 2 veckor. Tiden har gått så fort . Och en riktig tjockis har han blivit med!! ska till bvc på onsdag för mätning o vägning, ska bli kul o se hur mycket han gått upp.

 


Handla

 

funderar på o köpa dessa :) ni hittar dom här .

Har ni några sidor på fina barnkläder ??


Fredag

ikväll är det bad som gäller för Isac :) Se om han tycker om det mer idag. Mormor kommer även på besök.

Frågan är vad man ska äta för gott idag. fläskfile kanske? Några tips någon?

 

morötter o dipp blir der ikväll iaf :)


Isacs lista

Född: 6 februari 2011

Var: Eksjö BB.

Tid: 16.29.

Födelse vikt: 3970 gram.
Födelse längd: 51 cm. 
Huvudomfång vid födsel: 36 cm.
Namn: Isac
Andranamn: Andreas.
Efternamn: Fridell.
Ålder: 10 dagar.
Namnbetydelse:Det är ett hebreiskt namn som betyder han skrattar eller han som Gud ler mot 

Nyligen lärt sig: Sova bättre på natten ;D

Dagis: senare.

Vikt nu: 4220 g.
Längd nu: 51cm
Mammagris eller pappagris: olika , men mest mamma :)
Favorit bus: inget ännu
Favorit mat: mjölkersättning :P haha
Favorit leksak:  sina händer??
Favorit tv program: kollar inte på tv
Favorit musik: de som mamma o pappa spelar
Sover i: mammas o pappas säng
Favorit person förutom mamma: pappa
Barnvagn: Brio Happy.
Försäkring: Trygg hansa.
Blöjor: pampers storlek 2
Hur många tänder: 0.
Storlek i kläder: 56. 

Syskon: nej, men om några år :)

 

 


Förlossningen.

Allt gick så bra, så kommer inte va någon lång förlossningsberättelse. Tar lite hjälp av min förlossnings journal med =)

 

Vaknade klockan 05.00 av lite mensvärk, men trodde verkligen inte det var på G . För har ju haft lite mensvärk då och då . . Somnade om igen, sen vaknade jag vid 8 tiden typ igen, och då kändes det lixom som jag hade jätte mycket flytningar, men det var blod ! Blev rädd då . Men ringde till förlossningen, dom sa att det inte var någon fara. .  Men sen började det göra lite mer ont , men trodde ändå inte att det var på G. Var mest orolig för blödningen, så ringde in igen runt 11 tiden, och frågade om jag bara kunde komma in på kontroll, så jag kunde veta att allt var OK . O sen åka hem igen . . Och det var okej. Så Andreas tog en dusch och jag tog på mig o borstade tänderna o så, och ringde mamma så hon kom. Så åkte vi in. Värkarna kom då typ helt plötsligt och började göra ont, eller dom kom innan vi åkt, satt o chattade med en kompis på facebook och frågade hur det skulle kännas o så, å då där kom det till o göra ont.Vet ej exakt vad klockan var . .

Kl. 12.17 kom vi till BB iallafall. Tog Ctg, och då hade jag värkar som kom mindre än 4 minuters mellanrum. Men kunde andas mig igenom dom i början. Men dom blev värre och värre rätt fort. Hon undersökte mig, då var jag öppen 4 cm och cervix helt utplånad.

 

Kl 12.45 Börjar jag med lustgas 60/40 .

Sen kom dom o lyssnade på bebis hjärta lite då och då. Och sen undersöker dom mig igen vid två tiden, var då öppen 7 cm.  Dom ökar även lustgasen då till 70/30 .

 

15.34 tar dom fostervattnet på mig för dom hade svårt å hitta bebis hjärtljud så dom skulle sätta en skalpelekrod på bebis huvud.  . .

15.40 Börjar jag få krystvärkar, och strax där efter var jag öppen 10 cm :)

Kl 16.29 var min prins ute . . 3970 gram och 51 cm lång.


Det gjorde faktiskt inte så ont som jag trott, sprack inget heller . Nu är det 10 dagarsen, och jag märker inte att jag fött barn om det inte vore för avslaget. Men det är inte så mycket heller.

 

Ni får fråga om det är något speciellt ni vill veta. . :)

 

 


.

för 1,5 v såg jag ut såhär. hihi.  saknar känslan att längta och undra vad det var för krabat i magen. o känna sparkarna. men självklar e det bättre nu, när han är utanför! men nån gång, om ett par år, kommer ja ha en sådan mage igen :)


Besök av morfar


Med i tidningen idag :)


Onsdag

Idag kommer Bvc hit på hembesök. hoppas dom förlåter oredan här :) Har inte tid som innan att städa, så det är lite stökigt. .  Efter det besöket kommer även Isacs morfar för första gången och hälsar på :) . Spännande. Inte pratat med min far på över en månad . . Men nu fick jag kontatka han nu när Isac kom till världen, även att han inte bett om ursäkt eller något för sitt sviniga sett .

 

Tycker så synd om min Isac när han ska bajsa. . Verkar som om det gör ont , för han halvgråter typ o ser helt besvärad ut. Fast bajset är inte hårt eller löst , asså det är som det ska vara . . Så vet inte vad det beror på ?

 

Första bilden på oss ihop :)


Natten

Första natten sen Isac föddes som jag fått sova!! Så jäääääkla underbart. Han har vaknat 2 gånger o velat ha mat, o somnat om direkt efter. . Så idag känner jag mig utvilad. Hoppas det fortsätter så och inte bara var en engångsförtelse !

 

Så ni som är gravida , PASSA PÅ ATT SOVA !!!

 

Nu ligger mina 2 pojkar i sängen o sover, men jag kan inte sova, är för pigg! Men ska in o väcka min stora nu . . :D Han ska inte ligga o lata sig :P . hihi .

 

Idag blir det o försöka städa lite o så. Bvc kommer imorgon på hembesök. . Ska bli kul o se hur stor min pojk blivit. Han måste iaf väga över 4 kg nu . .

 

Kram


Vikten!

Kollar på alla bilder nu efter graviditeten, och ser hur fet jag blivit. USCH !

Ska verkligen nå min målvikt igen . .  Idag har jag varit ute på en timmars promenad iallafall ! Ska gå ut minst en timme då vädret tillåter. Efter sommaren blir det att börja på vattengympa igen med . .

För trivs verkligen inte såhär. . Men jag vet att jag klarar det :) .

 

 


.

 

 

Börjar kännas som detta mer är en bilddagbok nu för tiden. Men hinner inte uppdatera så mycket. När jag väl hinner, så prioterar jag annat!

Det går bra med lilleman, dock är han vaken mellan 1 - 5 varje natt . . Till o från då, och skriker . Blir aldrig riktigt nöjd eller kommer till ro . . När jag var gravid var han oxå vaken dom tiderna i magen . . Men det funkar bra ändå, sover innan där, och sen efter, och vilar lite mitt på dagen . .

Han äter var 3-4 timme. Skiter och sover .

 

KRAM!


Älskar er, ni är mitt allt. Min man och son!


ONT

Aj , mina bröööööööst. haha. DOm är som 2 stora kanonkulor . Nu ska ja lägga vetekudden på dom, o hoppas spänningarna släpper.

God natt

Nu säger jag god natt . Förlåt för jag är så himla dålig på å kommentera tillbaka på det ni skrivit. Hinner inte riktigt med !! Jag kommer inom snar framtid lägga upp en förlossningsberättelse. Så håll ut kik.

Bilden är på Isac , tidigare idag, när han låg å sov i vagnen :)


Lite bilder

Lillprinsen <3


 

Påväg hem från BB


Far och son.


 

Känns helt sjukt att man blivit mamma ! Känslan går inte att beskriva . Jag älskar verkligen min lilla familj <3 .

Min älskade son Isac är så otroligt vacker . <3

 

 



Första natten hemma

Första natten hemma, och gud vad skönt de va o sova i sin egna säng :) Och isac blev lugnare oxå :) . Så pappa har fått sova heeeela natten, jag har sovit 6 timmar till o från .. Känner mig ganska utvilad . Men får vila lite på dagen med . .

 

ska slänga upp lite bilder sen :)


Älskade son

Nu har min älskade son äntligen kommit :) 3970 gram och 51 cm lång . Han kom i söndags kl 16.29 .

Skriver mer imorgon, vi kom precis hem från BB . Så nu måste ja ta de lite lungt, är helt slut. Isac har hållt mig vaken två nätter. Så ska passa på å vila nu när han sover !

 

 


Aj som faaan

Har så jääävla ont . Ska åka in på kontroll snart, ska bara duscha o så. Är så orolig. o då kan ja inte vila o ta de lungt. åker hellre in en gång extra då . .

trött

Varit vaken sen kl fem. . blää. . Trött, men kan inte sova. kan inte ligga ner . . Börjat få onda sammandragningar, o dom gör ännu ondare när jag ligger ner . . Tagit alvedon. . Verkar inte hjälpa. Jag hoppas något är på G !! :)

Ringde till förlossningen, för jag blev orolig för jag blöder lite. Men det va ingen fara, dom trodde jag börjat öppna mig så det va därför. .

 

Håller verkligen tummarna att något är på G nu !!

 

:)


Älskling

För mig är du allt !

 


Bio

Nu har vi kommit hem igen efter att varit ute :)

Först så gick vi så min man kunde klippa sig , det behövdes kan jag lova ! Sen gick vi och åt, dom har inte så stort utbud här i lille vetlanda, så det fick bli en lite "finare" pizzera . Så älskling drack sig en öl, och jag höll mig till alkoholfritt, såklart !

Sen efter gick vi o köpte godis o sedan till bion :) Vi såg denna:

 

Den var faktiskt bra !!

 

Hoppas ni andra har haft lika trevlig fredag kväll som jag ! Kram


Fredagsmys

Idag ska jag och älsklingen ut och äta, sedan bio efter det. . Tror nog vi kan det utan att vi ska föda barn :P Jag tror bebis kommer nästa helg!!

Fast idag fyller min brorsdotter år, så hade varit lite häftigt att föda idag :) .

 

Flera utav dom som jag följer här i bloggarna har fått åka in, till o med dom som har BF efter mig . Jag är avundsjuk på dom ! Men jag vet ju, inom två veckor har jag ju bebis här,  för har inte bebis kommit själv, blir man igångsatt då. Men det får vi hoppas jag slipper. Ska till BM på måndag, ska be om en hinnesvepning då . Det jag läst om det o hört andra prata om det, så låter det posetivt. Någon som har erfarenhet av det ??

 

Slänger in en bild från magen med, som jag tog i morse. O kolla min näsa, den är svullen som fan . haha

 


Graviditetshormoner

Ja, det har jag idag. Idag ska man inte leka med mej. haha . . O blir ju inte bättre när Andreas går å reta mig, får verkligen hålla händerna i styr för att inte slå till han . haha . Och allt går åt helvete idag. Vill bara lägga mej på golvet o skrika typ.

Och tror ni inte sen heller, att när jag kommer till tvättstugan o ska tvätta, så har min kära granne snott tvätttiden ??? ÅÅåååååååååå !

 

Idag blir jag galen !!!!


Ont

Igår började de , har haft så jääkla ont i varenda led i kroppen . . Riktigt jobbigt. fot leden har ja haft ont i ett tag. Men nu är de händer o knä o fingrar oxå . Suck .

30 bilder

Fortsätter lite med 30 bilder.


4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

Ja, konstig tid va de.





5e bilden: En gammal bild på dig själv.

Bilden är nog 3-4 år gammal . 




6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

Josefine och jag . Det va längesen jag va med henne. Men finns alltid där. vi har ofta kontakt. O nu snart ses vi igen :) O denna gången har båda barn





7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

sitter o blir tatuerad på foten, några årsen






Internet

är bra ;) . Hittat en sida , där det står tips hur man själv ska kunna starta en förlossning . Tror dock inte att det stämmer . Men kul o läsa o testa ändå .

Har ni några andra tips som inte står med här ?

 

 


RSS 2.0